Navigace
Zavřeno
Zavřeno

V létě máme zavřeno. K zastižení jsme na mailu.
Budeme se na vás těšit v pondělí 2.9.2024!

Rezervace +420 773 473 912


Zavřeno

V létě máme zavřeno. K zastižení jsme na mailu.
Budeme se na vás těšit v pondělí 2.9.2024!

Bootfitting

BOOTFITTING neboli úprava lyžařských bot na míru zahrnuje mimo jiné i vypékání vnitřních botiček, broušení, tvarování vložek a volbu správné lyžařské ponožky.


Řešení individuálních potřeb

Každé chodidlo má individuální délku, šířku a tvar, který pouhým okem nerozeznáte. Vše se ukáže až po poctivém vyzkoušení lyžařské boty. Mezi nejproblematičtější místa patří malíkové, palcové hrany, kotníky a nárt. Pro finální a komfortní pocit chodila využíváme specializovaný tvarovací stroj TECNICA C.A.S. Pro TOOL.

Vybraný skelet boty jsme schopni tvarovat prakticky na jakémkoliv místě. V šířce i více než o 10 mm pod teplotou dosahující až 200 °C. Tvarujeme zcela nové i starší skelety.

Zdravotní benefity a lepší výkony

Tepelné tvarování velmi často řeší i zdravotní problémy s tzv. Hallux valgus. Jedná se o komplexní postižení přednoží s poruchou postavení palce. Cílem komplexního bootfittingu je vytvoření unikátního lyžařské boty, která netlačí a pomáhá lyžaři k lepším výkonům bez bolesti.

Dále tvarování zahrnuje

Broušení

používá se v místech, kde není možné tvarovat skelet tepelně např. u vnitřních plastových vložek. Výsledek je snížení tlaku na nárt, nejkomplikovanější část nohy. Lze dosáhnout výsledku maximálně 2-5 mm v závislosti na síle materiálu.

Vypékání vnitřních botiček ve speciální peci

(Doma to nezkoušejte, žena by vás nepochválila).
Vypékáním se přizpůsobuje především oblast kotníku.

Správné vyvložkování

Speciální tepelně tvarovatelnou vložkou jsem schopni přizpůsobit pozici nohy v botě v závislosti na výšce vložky. Hlavním úkolem správné vložky je stabilizovat nohu a podpořit klenbu chodidla.

Ponožky jsou nedílnou součástí správného a komplexního bootfittingu.

Ceník Bootfittingu


Partneři

aberthamski zakladni_male